Rullande teaser

Rolling Teaser är en avancerad pilatesövning som kombinerar styrka, balans och kontroll, speciellt inriktad på kärnmusklerna, höftböjarna och ryggmusklerna. Övningen innebär både rullande rörelser och Teaser-positionen, vilket kräver en hög grad av kroppskontroll och muskelaktivering.

Korrekt utförande

Så här utför du Rolling Teaser korrekt:

  1. Sitt på mattan med böjda knän och fötterna platt på golvet. Håll armarna sträckta framåt.
  2. Andas in, och vid utandningen, rulla långsamt bakåt med en C-kurva i ryggen, lyft fötterna från golvet och balansera på dina sittben.
  3. Från denna position sträcker du upp benen i en 45-graders vinkel samtidigt som du rullar upp till en teaser-position där din kropp bildar en "V"-form.
  4. Håll positionen ett ögonblick och vid en andning, rulla långsamt tillbaka ner med kontroll, böj tillbaka knäna till startpositionen.

Vanliga fel

Undvik dessa vanliga misstag för att säkerställa korrekt utförande:

  • Brist på kontroll i övergången: Utför övergången mellan att rulla och reta med flyt för att bibehålla balansen.
  • Överanvändning av höftböjarna: Var noga med att engagera dina kärnmuskler istället för att bara använda höftböjarna för att lyfta benen.
  • Rund rygg: Håll rak rygg när du är i Teaser-läget för att undvika onödig belastning på ryggen.

Videodemonstrationer

Dessa videor visar den korrekta utförandet av den rullande teasern :

Modifieringar och varianter

Anpassa övningen till din nivå:

  • Nybörjare: Börja med en modifierad Teaser där du håller ett ben böjt samtidigt som du lyfter det andra. Detta ger bättre balans och kontroll.
  • Avancerat: Försök att hålla positionen längre eller lägg till fler rullande repetitioner innan du når Teaser-positionen.

Antal repetitioner och set

Utför Rolling Teaser för 2-3 set med 5-8 repetitioner . Öka antalet när du bygger styrka och balans.

Andningsteknik

Andas in när du rullar tillbaka och andas ut när du lyfter upp till Teaser-positionen. Använd ditt andetag för att stödja rörelsen och bibehålla stabiliteten.

Tillbaka till blogg