Lutad bunden vinkelställning

Reclined Bound Angle Pose , eller Supta Baddha Konasana , är en återställande yogaställning som främjar djup avslappning, öppnar höfterna och släpper spänningar i nedre delen av ryggen. Denna pose hjälper också till att minska stress och förbättra cirkulationen, och används ofta i Yin eller Restorative Yoga.

Rätt teknik

Hur man utför Supta Baddha Konasana :

  1. Börja med att ligga platt på rygg med böjda knän och fötterna platt på mattan.
  2. För samman fotsulorna och låt knäna falla ut åt sidan för att öppna höfterna.
  3. Placera armarna vid dina sidor med handflatorna uppåt eller lägg händerna på magen och bröstet för en mer lugnande effekt.
  4. Andas lugnt och håll positionen i minst 1-5 minuter, eller längre om det känns bekvämt.

Vanliga misstag

  • Spända knän eller höfter : Om du känner obehag i knäna eller höfterna, placera filtar eller yogablock under låren för extra stöd.
  • Avrundning av nedre delen av ryggen : Håll ryggraden neutral och lång, så att du inte skapar onödigt tryck på nedre delen av ryggen.
  • Fötter för nära kroppen : Om höfterna eller knäna känns spända, tryck fötterna lite längre bort från kroppen för att minska belastningen.

Ändringar och variationer

Om du behöver extra support, prova dessa ändringar:

  • Stöd under knäna : Använd klossar eller upprullade filtar under knäna för att minska belastningen på höftleden och nedre delen av ryggen.
  • Använda ett bolster : Placera ett bolster längs ryggraden för extra stöd, speciellt om du vill använda ställningen som en del av Restorative Yoga.

Videodemonstrationer

1. Djup avslappning i Reclined Bound Angle Pose

Det här är en djupgående video som visar hur man använder Reclined Bound Angle Pose för djup avslappning och frigörande av spänningar.

2. Supta Baddha Konasana för flexibilitet och lugn

Här får du instruktioner som fokuserar på flexibilitet och hur du kan använda positionen för att slappna av i kropp och själ.

Antal repetitioner och set

Håll Supta Baddha Konasana i 5-10 minuter, eller längre om du vill ha djupare avslappning. Du kan göra den här posen en gång i slutet av passet eller flera gånger som en del av en återställande yogaövning.

Andningsteknik

Andas djupt och lugnt medan du ligger i positionen. Låt varje inandning förlänga ryggraden och varje utandning släpper på spänningar i höfter och lår. Detta andetag hjälper dig att sjunka djupare in i avslappning.

Tillbaka till blogg