Seisten varvasotetuksi asento

Seisova käsi isovarpaalle, tai Utthita Hasta Padangusthasana, on vaativa tasapainoharjoitus joogassa, joka vahvistaa jalkoja, ydinlihaksia ja nilkkoja. Se antaa myös syvää hamstring-joustoa ja haastaa lonkkien liikkuvuutta. Tämä asento on erinomainen voiman ja tasapainon parantamiseksi sekä keskittymiskyvyn kehittämiseksi.

Oikea tekniikka ja suoritus

  1. Aloita seisovassa asennossa jalat yhdessä ja kädet lantiolla.
  2. nostaa oikeaa polvea rintaan kohti ja tartu isovarpaaseen rauhoittavalla otteella (etusormi ja keskisormi ympäröivät varpasta).
  3. Pidä tasapaino venyttämällä vasenta kättä sivulle samalla kun hitaasti suoristat oikeaa jalkaa niin pitkälle kuin liikkuvuus sallii.
  4. Keskitä katseesi eteenpäin, jotta pysyt vakaana, ja pidä lantio suorana.
  5. Kun olet pitänyt asentoa, voit lisätä haastetta vetämällä oikeaa jalkaa sivulle samalla kun pidät keskivartalon aktiivisena.

Yleiset virheet

  • Virhe: Selän liiallinen pyöristyminen. Monet kumartuvat eteenpäin saavuttaakseen isovarpaansa, mikä voi aiheuttaa epätasapainoa. Ratkaisu: Pidä selkä suorana ja rinta ylhäällä paremman vakauden saavuttamiseksi.
  • Virhe: Seisovan jalan taivuttaminen. Tämä voi heikentää tasapainoa. Ratkaisu: Suorista seisova jalka ja pidä se aktiivisena paremman tuen saamiseksi.

Muunnelmat ja variaatiot

  • Aloittelijan muunnelma: Jos et saavuta isovarvasta, voit käyttää joogavyötä jalan ympärillä ja pitää siitä kiinni laajentaaksesi ulottuvuutta.
  • Kehittynyt variaatio: Suurempaa haastetta varten voit yrittää nostaa katsetta kohti kattoa tai kumartaa ylävartaloa jalkaa kohti pitäen varvasta kiinni.

Toistojen ja sarjojen määrä

Pidä asentoa 20-30 sekuntia kummallakin puolella ja toista 2-3 kertaa jalkaa kohti vahvistaaksesi sekä tasapainoa että liikkuvuutta.

Hengitystekniikka

Henkeä syvään ja tasaisesti. Hengitä sisään nostettaessa polvea ja hengitä ulos kun suoristat jalkaa eteen. Jatkuva ja rauhallinen hengitys auttaa sinua löytämään ja ylläpitämään tasapainoa.

Video: Seisova käsi isovarpaalle Naisten suorittamana

Tässä on kaksi videota, jotka näyttävät, miten voit suorittaa Seisovan käden isovarpaalle:

Takaisin blogiin