Yhden jalan pystyprässi

Single-Leg Overhead Press on erinomainen harjoitus, joka yhdistää tasapainon, vakauden ja olkapään voiman. Se aktivoi keskivartalon, olkapäiden ja alavartalon lihaksia, tarjoten kokovartaloharjoituksen, joka parantaa myös koordinaatiota ja tasapainoa.

Oikea Muoto ja Tekniikka

Näin suoritat Single-Leg Overhead Press oikein:

  1. Aloitusasento: Seiso suorana jalat lantion leveydellä, pidä käsipainoa yhdessä kädessä. Nosta vastakkainen jalka lattiasta, jotta seisot yhdellä jalalla.
  2. Puristus: Paina käsipaino ylös pään yli hallitulla liikkeellä pitäen tasapainon yhdellä jalalla. Pidä keskivartalo tiukkana ja vältä selän notkistamista.
  3. Hallittu lasku: Laske käsipaino hitaasti takaisin olalle ja toista harjoitus.
  4. Hengitys: Hengitä ulos, kun painat käsipainoa ylöspäin, ja hengitä sisään, kun lasket sitä alas.

Yleiset Virheet

Tässä muutamia yleisiä virheitä, joita tulee välttää suorittaessa Single-Leg Overhead Press:

  • Heiluva selkä: Vältä selän notkistamista, kun painat käsipainoa. Pidä keskivartalo tiukkana suojataksesi alaselkää.
  • Huono tasapaino: Varmista, että olet tasapainossa ennen kuin aloitat puristamisen. Tarvittaessa vähennä käsipainon painoa saadaksesi paremman vakauden.

Muunnelmat ja Vaihtoehdot

Tässä muutamia variaatioita, joita voit kokeilla mukauttaaksesi tai haastataksesi itseäsi Single-Leg Overhead Press harjoituksessa:

  • Aloittelijataso: Seiso molemmilla jaloilla ja keskity overhead pressin tekniikkaan ennen tasapainohaasteen lisäämistä yhdellä jalalla.
  • Edistyneelle tasolle: Lisää käsipainon painoa tai lisää epävakaa pinta, kuten tasapainotyyny, tehdessäsi harjoituksesta haastavamman.

Toistot ja Sarjat

Tavoittele 3 sarjaa 8-12 toistoa kummallakin puolella. Tämä harjoitus sopii myös osaksi kokovartalo- tai voimaharjoitusohjelmaa.

Takaisin blogiin