Selkäranka Curl

Spine Curl, joka tunnetaan myös nimellä Pelvic Curl, on perusPilates-harjoitus, joka keskittyy keskikehon lihaksien vahvistamiseen ja selkärangan joustavuuden parantamiseen. Harjoitus auttaa rentouttamaan alhaisen selän jännityksiä ja aktivoi pakaralihaksia ja hamstring-lihaksia, mikä tekee siitä ihanteellisen selkärangan lämmittämiseen ja kehon valmistautumiseen edistyneempiin liikkeisiin.

Oikea suoritus

Tee Spine Curl oikein näin:

  1. Makaa selälläsi, polvet koukussa ja jalat lantion leveydellä lattiassa. Kädet ovat kehon sivuilla, kämmenet alaspäin.
  2. Hengitä sisään, ja kun hengität ulos, vedä napa kohti selkärankaa ja ala pyöristää lantioita ylös lattialta, nosta ensin alaselkä ja sitten keskiselkä, kunnes olet hartioiden varassa.
  3. Pidä tätä asentoa hetken aikaa, ja hengitä sisään, rullaa hitaasti takaisin alas, yksi nikama kerrallaan, kunnes alaselkä koskettaa lattiaa.

Yleisimmät virheet

Saat parhaan hyödyn harjoituksesta välttämällä näitä virheitä:

  • Vatsa tuen puute: Varmista, että vatsa on koko liikkeen ajan vetäytyneenä, jotta alaselkä pysyy suojattuna.
  • Liiallinen notko: Vältä lantion nostamista liian korkealle, sillä tämä voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta alaselälle.

Videoesittelyt

Katsokaa nämä videot oppiaksesi oikean tekniikan Spine Curl:lle:

Muunnelmat ja variaatiot

Muokkaa harjoitus tasosi mukaan:

  • Aloittelija: Suorita harjoitus pienemmällä liikkuvuudella, jos tunnet jäykkyyttä selässä tai alaselässä.
  • Edistynyt: Pidä asentoa ylhäällä pidempään tai lisää "pulssiliikkeitä" lantion kanssa lisäaktiivisuudeksi pakaralihaksille.

Toistojen ja sarjojen määrä

Suorita Spine Curl 2-3 sarjaa ja 8-10 toistoa. Lisää toistojen määrää, kun vahvistut.

Hengitystekniikka

Hengitä sisään ennen kuin alat rullata ylös, ja hengitä ulos nostaessasi selkää. Pidä hengitys tasaisena ja hallittuna koko harjoituksen ajan paremman vakauden ja lihasaktivoinnin saavuttamiseksi.

Takaisin blogiin