Penkkipunnerrus

Penkkipunnerrus on klassinen voimaharjoitus, joka treenaa pääasiassa rintalihaksia, hartioita ja ojentajia. Tämä harjoitus on tärkeä osa mitä tahansa voimaharjoitusrutiinia, sillä se kasvattaa ylävartalon voimaa ja lihasmassaa.

Oikea Suoritus ja Tekniikka

Noudata näitä vaiheita suorittaaksesi penkkipunnerruksen oikein:

  1. Mene makaamaan penkille jalat tiukasti maassa. Pidä tankoa hartioiden levyisellä otteella.
  2. Pidä selkä luonnollisesti kaarevana ja rintakehä ylhäällä. Jännitä keskivartalo ja aktivoi hartiat vetämällä lapaluut yhteen.
  3. Laske tankoa kontrolloidusti kohti rintakehän keskiosaa samalla, kun hengität sisään.
  4. Hengitä ulos samalla kun työnnät tankoa suoraan ylöspäin, kunnes käsivarret ovat suorana, mutta älä lukitse kyynärpäitäsi täysin.

Yleiset Virheet

Maksimoidaksesi turvallisuuden ja tulokset, vältä nämä yleiset virheet:

  • Jalkojen nostaminen maasta: Jalkojen tulee aina olla tukevasti maassa tasapainon ja voimansiirron varmistamiseksi.
  • Hartioiden eteenpäin kaatuminen: Monet antavat hartioiden kaatua eteenpäin, mikä voi johtaa vammoihin. Varmista, että hartiat pidetään takana.
  • Kyynerpäiden lukitseminen: Vältä kyynärpäiden täydellistä lukitsemista ylhäällä, sillä tämä voi aiheuttaa tarpeetonta rasitusta nivelille.

Video: Penkkipunnerrus naiskuntoilijan esittämänä

Vaihtoehtoinen tekniikka penkkipunnerrukseen

Muunnelmat ja variaatiot

Jos olet aloittelija, voit aloittaa kevyemmillä painoilla tai käyttää käsipainoja tankojen sijaan. Haasteena voit kokeilla vinopenkkipunnerrusta, joka kohdistuu enemmän ylä rintalihaksiin.

Toistot ja Sarjat

Lihaskasvua varten voit tehdä 3-4 sarjaa 8-12 toistoa. Jos keskityt voimaan, voit vähentää toistojen määrää 3-6:een painavammilla painoilla.

Hengitystekniikka

Muista hengittää sisään, kun lasket painoa, ja hengittää ulos, kun työnnät tankoa ylöspäin. Tämä auttaa vakauttamaan kehoa ja lisäämään noston voimaa.

Takaisin blogiin