Varis-asento

Kräppipositio, tunnetaan myös nimellä Bakasana, on tärkeä tasapainoharjoitus joogassa, joka kehittää voimaa käsissä, ydinlihaksissa ja ranteissa. Tämä asano vaatii yhdistelmää voimaa ja tasapainoa, ja se on hieno tapa kehittää keskittymistä ja kehonhallintaa.

Oikea tekniikka ja suoritus

  1. Aloita matalasta kyykystä jalat yhdessä ja kämmenet tasaisesti lattialla edessäsi, hartialevyinen etäisyys.
  2. Aseta polvet ylös käsivarsiin mahdollisimman korkealle, samalla kun kyynärpäät koukistuvat.
  3. Siirrä painoa eteenpäin, kunnes tunnet varpaidesi alkavan nostaa lattialta. Aloita yhdellä jalalla kerrallaan tarvittaessa.
  4. Pidä katse eteenpäin ja aktivoi keskivartalon lihakset tasapainon ylläpitämiseksi.
  5. Hengitä syvään ja yritä pitää asentoa muutaman sekunnin ajan tai niin kauan kuin pystyt.

Yleiset virheet

  • Virhe: Keskivartalon tuen puute. Monet menettävät tasapainon, koska eivät aktivoi keskivartaloa. Ratkaisu: Jännitä vatsalihaksia ennen kuin nostat jalat.
  • Virhe: Katse alaspäin käsissä. Tämä voi johtaa kaatumiseen eteenpäin. Ratkaisu: Pidä katse edessäsi noin metriä eteen, saadaksesi paremman tasapainon.
  • Virhe: Kyynärpäät osoittavat liian kauas ulospäin. Tämä heikentää vakautta ja voi rasittaa olkapäitä. Ratkaisu: Pidä kyynärpäät lähellä kehoa paremman tuen saavuttamiseksi.

Muunnelmat ja variaatiot

  • Alkuperäismuunnelma: Käytä joogablokkia jalkojen alla nostamaan itseäsi ylös, ja nosta yksi jalka kerrallaan löytääksesi tasapainon.
  • Edistynyt variaatio: Kun hallitset perusasenon, voit kokeilla jalkojen venyttämistä taaksepäin suorittaaksesi lentävä varpusharjoitus lisähaasteena.

Toistojen ja sarjojen määrä

Joogassa on tavanomaista pitää asentoja sen sijaan, että käytetään perinteisiä toistoja. Harjoittele kräppipositioita 3-5 yrityksellä, pidä asentoa 20-30 sekuntia kerrallaan. Muista levätä ranteet jokaisen kierroksen välillä ylikuormituksen välttämiseksi.

Hengitystekniikka

Hengitys näyttelee tärkeää roolia tasapainossa. Hengitä syvään ennen aloitusta, ja puhaltaessasi nosta jalkasi maasta. Jatka rauhallista ja hallittua hengitystä tasapainon aikana.

Video: Kräppipositio Naisten Suorittamana

Tässä on kaksi hyvää esimerkkiä siitä, kuinka voit hallita kräppipositioon:

Takaisin blogiin