Hyppyaskelkyykyt

Hypytetyt askelkyykyt ovat korkean intensiteetin plyometrinen harjoitus, joka kohdistuu alavartalon lihaksiin, mukaan lukien nelipäiset reisilihakset, takareidet ja pakarat. Tämä räjähtävä liike parantaa voimaa, tasapainoa ja kuntoa, tarjoten tehokkaan treenin koko keholle.

Oikea Muoto ja Tekniikka

Näin teet Hypytetyt askelkyykyt oikein:

  1. Aloitusasento: Seiso suorassa jalat lantion leveydellä. Ota iso askel eteenpäin ja laskeudu askelkyykkyyn niin, että etupolvi on nilkan yläpuolella ja takapolvi lähellä maata.
  2. Hyppy: Ponnista voimakkaasti molemmilla jaloilla samanaikaisesti ja vaihda jalkojen asentoa ilmassa siten, että takajalka laskeutuu eteenpäin ja päinvastoin.
  3. Laskeutuminen: Laskeudu pehmeästi askelkyykkyasentoon polvien ollessa hieman taipuneina iskun vaimentamiseksi, ja toista liike.
  4. Hengitys: Hengitä ulos kun hyppäät ylös, ja hengitä sisään kun laskeudut.

Yleisiä Virheitä

Välttääksesi loukkaantumiset ja maksimoidaksesi Hypytetyt askelkyykyt -harjoituksen tehot, vältä näitä yleisiä virheitä:

  • Huono tasapaino: Varmista, että laskeudut vakaasti ennen seuraavan hypyn suorittamista loukkaantumisten välttämiseksi.
  • Liian korkea tempo: Aloita hallitulla tempolla ennen kuin lisäät intensiteettiä. Nopea, hallitsematon liike voi johtaa virheelliseen suorittamiseen.
  • Kehon asento: Pidä ylävartalo suorana ja vältä eteenpäin nojaamista.

Muunnokset ja Vaihtoehdot

Tässä on joitakin tapoja mukauttaa tai vaihdella Hypytetyt askelkyykyt:

  • Aloittelijat: Suorita tavallisia askelkyykkyjä ilman hyppyjä rakentaaksesi voimaa ennen kuin lisäät plyometrisiä liikkeitä.
  • Edistyneet: Lisää nopeutta ja käytä vastusnauhaa reisien ympärillä, jotta harjoitus olisi haastavampi.

Toistot ja Sarjat

Pyrkikää 3 sarjaan à 12-15 toistoa per jalka. Hypytetyt askelkyykyt voidaan myös sisällyttää HIIT-treeniin kunnon ja räjähtävyyden parantamiseksi.

Takaisin blogiin