Lantionnosto

Hip Thrust on yksi tehokkaimmista harjoituksista pakaralihasten kehittämiseen, samalla kun se vahvistaa takareisiä ja alaselkää. Harjoitus on täydellinen kehittämään vahvan ja määritellyn takapuolen.

Oikea Suoritus ja Tekniikka

Seuraa näitä vaiheita suorittaaksesi oikean hip thrust:

  1. Istuu penkin edessä, olkapäät penkin reunalla. Rullaa tangon yli lantion tai käytä omaa kehonpainoa, jos olet aloittelija.
  2. Aseta jalat tasaisesti lattialle hartialeveyden päähän ja pidä ydin tiukkana. Varmista, että jalat tekevät 90 asteen kulman liikkeen huipulla.
  3. Uloshengitä työntäessäsi lantion ylös kohti kattoa aktivoimalla pakaralihaksia. Pidä lyhyt tauko huipulla ja purista pakarat kunnolla yhteen.
  4. Laske lantio hallitusti takaisin alkuasentoon sisäänhengityksen aikana.

Yleisimmät Virheet

Vältä näitä yleisiä virheitä saadaksesi irti paremmin harjoituksesta:

  • Liiallinen laajentuminen alaselässä: Pidä kylkiluut alhaalla ja vältä selän notkistamista. Keskity käyttämään pakaralihaksia liikkeen ohjaamiseen.
  • Huono jalkasijoittelu: Varmista, että jalat ovat oikeassa paikassa välttääksesi liiallista rasitusta polville ja maksimoi pakaralihasten aktivointi.
  • Liian nopea suoritus: Suorita liike hitaasti ja hallitusti aktivoidaksesi lihakset optimaalisesti.

Video: Hip Thrust naissohjaajan demona

Vaihtoehtoinen tekniikka Hip Thrustille

Muunnelmat ja Variatiot

Aloittelijat voivat aloittaa kehonpainolla ennen kuin lisätään painoja, kuten tankoa tai käsipainoja. Edistyneet harjoittajat voivat kokeilla yksijalkahip thrust tai käyttää vastuskuminauhaa lisätäksesi vastusta liikkeen huipulla.

Toistot ja Sarjat

Lihaskasvun saavuttamiseksi voit tehdä 3-4 sarjaa 8-12 toistoa. Kun vahvistut, lisää painoja jatkaaksesi lihasten haastamista.

Hengitystekniikka

Hengitä sisään, kun lasket lantion, ja hengitä ulos, kun työntät lantion ylös. Tämä auttaa vakauden ja hallinnan ylläpitämisessä koko harjoituksen ajan.

Takaisin blogiin