Korkeat Polvet

Korkeakyykyt on intensiivinen kardiovaskulaarinen harjoitus, joka parantaa kestävyyttä, vahvistaa alavartaloa ja aktivoi keskivartalon. Tämä liike on ihanteellinen lämmittelyyn, rasvanpolttamiseen tai osana HIIT-harjoittelua. Se kohdistuu erityisesti lannefleksoreihin, nelipäisiin reisilihaksiin, pakaralihaksiin ja pohjelihaksiin, samalla kun se nostaa sydämen sykettä ja kestävyyttä.

Oikea muoto ja tekniikka

Suorita korkeakyykyt oikein näin:

  1. Seiso pystyssä jalat lantion leveydellä toisistaan ja pidä kädet 90 asteen kulmassa edessäsi.
  2. Liikuta käsiäsi samalla kun nostat toista polvea mahdollisimman korkealle, pitäen selän suorana ja keskivartalon tiukkana.
  3. Vaihda nopeasti toiseen jalkaan ja jatka polvien nostamista lantion korkeudelle, kuin juoksisit paikallasi.
  4. Pidä nopea rytmi polvia nostettaessa maksimoidaksesi intensiivisyyden.

Varmista, että pidät vakaata kehon asentoa katsoessasi eteenpäin tasapainon välttämiseksi.

Yleisimmät virheet

Vältä nämä yleiset virheet korkeissa kyykyissä:

  • Matala polven nostaminen: Vältä polvien pitämistä matalina. Varmista, että nostat ne riittävän korkealle aktivoidaksesi lannefleksoreita ja pakaralihaksia.
  • Selän kaarevuus: Pidä keskivartalo tiukkana välttääksesi alaselän notkistumista. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan.
  • Käsiin liittyvän liikkeen puute: Muista käyttää käsiäsi aktiivisesti. Käden pumppaaminen liikkeen tahdissa auttaa ylläpitämään tasapainoa ja intensiivisyyttä.

Muunnelmat ja variaatiot

Sovita korkeat kyykyt oman harjoittelutasosi mukaan:

  • Aloittelijat: Jos olet uusi tässä liikkeessä, voit hidastaa tempoa ja nostaa polvia matalammalle samalla kun pidät tasaista rytmiä.
  • Edistyneet: Lisää intensiivisyyttä lisäämällä nilkkapainoja tai yhdistämällä korkeat kyykyt burbeesiin lisähaasteeksi.
  • Sivuttain korkeat kyykyt: Suorita liike sivuttain treenataksesi lantioita ja reisiä intensiivisemmin.

Toistojen ja sarjojen määrä

Suorita korkeat kyykyt 30-60 sekuntia ja toista 3-4 sarjaa osana kardiotreeniä tai intervalliharjoittelua. Keskity laatuun ja intensiivisyyteen jokaisessa toistossa.

Hengitystekniikka

Hengitä sisään nostettaessa polvia ja hengitä ulos laskettaessa niitä. Pidä tasaista hengitystahtia ylläpitääksesi intensiivisyyttä ja välttääksesi uupumista.

Takaisin blogiin