Hengitysharjoitus

Hengitysharjoitukset ovat yksinkertaisia mutta voimakkaita tekniikoita, jotka voivat vähentää stressiä, parantaa keskittymistä ja lisätä kehon hapenottokykyä. Näitä harjoituksia käytetään usein jooga-, pilates- ja meditointiharjoituksissa hermoston rauhoittamiseksi ja keuhkojen kapasiteetin vahvistamiseksi. Säännöllinen hengitysharjoitusten suorittaminen voi myös auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan unen laatua.

Oikea tekniikka syvälle hengittämiselle

Näin suoritat perus syvähengitystekniikan:

  1. Älä löydä mukavaa istuma-asentoa tai makaa suorana selälläsi.
  2. Aseta toinen käsi vatsalle ja toinen rintakehälle.
  3. Hengitä syvään nenän kautta, täytä vatsa ilmalla ja tunne vatsan nousevan samalla kun rintakehä pysyy rauhallisena.
  4. Hengitä rauhallisesti ulos suun kautta päästäen kaiken ilman ulos vatsasta. Anna vatsan laskea ja toista tämä liikenopeus.
  5. Keskity uloshengityksen pidentämiseen rauhoittavan vaikutuksen luomiseksi.

Suorita tämä harjoitus 5-10 minuuttia päivittäin stressin vähentämiseksi ja hengityskapasiteetin parantamiseksi.

Yleisiä virheitä

Vältä näitä yleisiä virheitä hengitysharjoitusten aikana:

  • Rintakehässä hengittäminen: Vältä käyttämästä pelkästään rintakehää hengittämiseen. Yritä käyttää palleaa siten, että vatsa aktivoi hengityksen ja hengität syvemmin.
  • Liian nopea hengitys: Hengitä hitaasti ja hallitusti saadaksesi täyden hyödyn harjoituksesta. Keskity pitkiin, rauhallisiin hengityksiin sen sijaan, että käyttäisit lyhyitä, nopeita hengityksiä.
  • Olkapäiden jännitys: Varmista, että olkapäät pysyvät rentoina, eikä niitä vedetä ylöspäin korviin hengitettäessä.

Muunnelmat ja variaatiot

Vastaavasti harjoitustasostasi ja tarpeistasi voit kokeilla näitä variaatioita:

  • 4-7-8 hengitystekniikka: Hengitä sisään nenän kautta 4 sekunnin ajan, pidä hengitystä 7 sekunnin ajan ja hengitä hitaasti ulos suun kautta 8 sekunnin ajan. Tämä tekniikka on erityisen rauhoittava ja auttaa alentamaan stressitasoja.
  • Vaihteleva sierainhengitys: Hengitä sisään toisen sieraimen kautta pitäen toista sormella suljettuna ja vaihda sierain uloshengityksen aikana. Tämä voi auttaa tasapainottamaan kehon energiaa ja rauhoittamaan mieltä.
  • Hengitysharjoitus urheilijoille: Suorita hengitystä suuremmalla intensiivisyydellä keuhkokapasiteetin vahvistamiseksi hengittämällä nopeammin lyhyissä jaksoissa huolellisen lämmittelyn jälkeen.

Lopuksi

Takaisin blogiin