Achtikulmaposeeraus

Eight-Angle Pose, tai Astavakrasana, on edistyksellinen käsitasapaino, joka vaatii voimaa, tasapainoa ja joustavuutta. Tämä asento aktivoi koko keskivartalon, hartiat ja käsivarret samalla kun se parantaa lantion joustavuutta. Se on nimetty intialaisen joogan Astavakran mukaan, ja se vaatii syvää kehotietoisuutta ja kestävyyttä.

Oikea tekniikka

Näin teet Astavakrasana:

  1. Aloita Dandasana (Varsi-asento) istuen jalat ojennettuna eteenpäin.
  2. nosta oikea jalka ja vie se oikean käsivarren yli niin, että polvi lepää olkapäällä.
  3. Aseta molemmat kädet lattialle lantion eteen, sormet osoittavat eteenpäin.
  4. Risti vasen nilkka oikean yli, paina käsiä alas ja nosta lantio lattialta.
  5. Pidä jalat ojennettuna sivuille ja tasapainota painoa tasaisesti käsien välillä samalla kun tasapainotat.
  6. Pysy asennossa 3-5 hengityksen ajan ennen kuin tulet varovasti takaisin istuma-asentoon ja toistat toisella puolella.

Yleisiä virheitä

  • Ydintuen puute: Älä unohda aktivoida keskivartalon lihaksia tasapainon menettämisen välttämiseksi. Keskity pitämään ylävartalo vahvana ja vakaana.
  • Liian nopea siirtyminen: Varmista, että käytät aikaa valmistaviin harjoituksiin, kuten Elephant Trunk Pose ja Side Plank, jotta voit rakentaa voimaa ja hallintaa ennen kuin yrität täydellistä Eight-Angle Pose.
  • Älä kiirehdi: Se on edistyksellinen asento, joten sen hallitseminen voi viedä aikaa. Työskentele vähitellen kohti tasapainoa ilman, että kroppaa painostaa liikaa.

Muunnelmat ja variaatiot

Jos olet uusi Eight-Angle Pose:ssa, kokeile näitä muunnelmia:

  • Elephant Trunk Pose: Harjoittele pitämään yksi jalka käsivarren päällä, kädet lattialla. Nosta lantioita ja tunne tasapainoa.
  • Hihnojen käyttö: Työskennelläksesi lantion joustavuuden kanssa, käytä joogavyötä jalkojen ympärillä lisätuen saamiseksi nostaessasi ja tasapainottaessasi.

Videon esittelyt

1. Opettele Eight-Angle Pose askel askeleelta (Naiset)

Ohjaaja Briohny Smyth näyttää, kuinka voit hallita Eight-Angle Pose:a vähitellen, keskittyen voimaan ja tasapainoon.

2. Näin hallitset Eight-Angle Pose

Hieno yleiskatsaus, joka näyttää, kuinka voit vähitellen työskennellä tämän edistyksellisen käsitasapainon hallitsemiseksi.

Toistojen ja sarjojen määrä

Pidä Astavakrasana 3-5 hengityksen ajan puolta kohden ja toista 2-3 kertaa. Varmista, että valmistaudut kehoa voimaa vaativilla harjoituksilla, kuten Plank ja Chaturanga, ennen kuin kokeilet tätä edistyksellistä asentoa.

Hengitystekniikka

Hengitä syvään löytääksesi vakautta keskivartalossa ja hengitä ulos, kun nostat jalkoja ja saavut tasapainoon. Tasainen hengitys auttaa sinua säilyttämään keskittymisen ja hallinnan asennossa.

Takaisin blogiin